V petek, 20. 5. 2022, je bila v Potočah slovesnost ob odkritju spominskega obeležja »vojna rezervna lokacija oddelka Milice Preddvor – 1991«. Z veseljem smo se odzvali povabilu gospoda Gortana Simončiča, člana Policijskega veteranskega društva Sever Gorenjska in vodja odbora Kranj, da na slovesnosti sodelujeta tudi otroški in mladinski pevski zbor OŠ Matije Valjavca Preddvor.

Skupaj z ženskim pevskim zborom Josipine Turnograjske smo slovesno zapeli slovensko himno, nato pa še tri pesmi in recitirali pesem o domovini.

Uvodni pozdrav je imel preddvorski župan gospod Rok Roblek, slavnostni govornik pa je bil gospod Ivan Hočevar, predsednik PVDSG. Skupaj sta odkrila spominsko ploščo na hiši in zastavo predala lastniku hiše. Slovesnosti se je udeležil tudi naš ravnatelj gospod Jože Povšin.

Zanimivo je bilo sodelovati na tej prireditvi. Hvala mnogim prijaznim uniformiranim in neuniformiranim možem in ženam za podane dlani ob pesmi Sanjam sen. Naj odzvanja pesem: »Sanjam sen, da nam jutro pride, ko za vedno se bo v dlan odprla pest … in bo vsem zakraljevala čista vest.«

zborovodkinja Simona Kralj

Dostopnost