Eduroam

Osnovna šola Matije Valjavca Preddvor nudi zaposlenim in učencem možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja Eduroam. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

1. Kaj je Eduroam?

Storitev Eduroam (education roaming) omogoča uporabnikom varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam. V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, srednje šole) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org).

2. Tehnične zahteve za dostop

V brezžično omrežje z imenom (SSID) eduroam se je mogoče povezati s prenosnim računalnikom, dlančnikom, telefonom; skratka z napravo, na kateri operacijski sistem in brezžični vmesnik podpirata standard 802.11a/g/n ter varnostni protokol varnostni protokol WPA-Enterprise ali WPA2-Enterprise.

3. Navodila za priklop

Podrobna navodila za namestitev najdete na naslovu https://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/.

Za uspešno prijavo v omrežje Eduroam potrebujete tudi veljavno uporabniško ime in geslo, ki ju dodeli matična organizacija.

4. Kontaktna oseba

Kontaktna oseba je Alenka Jurančič, dosegljiva preko elektronskega naslova alenka.jurancic@os-preddvor.si ali na telefonski številki (04) 2750710.

Dostopnost