Učenci in strokovni delavci šole smo se v soboto, 25. marca 2023 že tradicionalno udeležili občinske čistilne akcije. Čeprav v gumijastih škornjih, z dežniki in pelerinami je večina otrok z dobro voljo in zavzeto pobirala ob cestah in poteh odvržene odpadke, navlako, ki so jo nekateri namerno odložili v naravi, ter številne vrečke in folije, ki jih je od kdo ve kod prinesel veter. Kot je sporočilo več občinskih koordinatorjev, so bili šolarji zares pridni, zbranih odpadkov pa je bilo ob koncu akcije za dve polni traktorski prikolici.

Posebna zahvala velja staršem in ostalim družinskim članom, ki ste se nam pridružili, ter vsem, ki ste se dela kljub neugodnim razmeram lotili z veseljem.

Bili smo nekoliko mokri, hkrati pa zadovoljni, da smo naše vasi in njihovo okolico temeljito očistili. Upamo, da bo čim dlje ostalo čisto.

Petra Lombar Premru

Fotografije so prispevali Jana Robas, Nuša Zadražnik, Jernej Benedičič, Simona Kralj, Mojca Jošt, Anja Maček, Jana Smolej – TD Bašelj, Marjan Bogataj – ŠD Preddvor in Petra Lombar Premru.

Dostopnost